Rien Øst


Rien Øst, Naugfoss (brekket).
Dette er vel den mest brukte fiskeplassen på øst. Her må man kunne speykaste for å fiske effektivt med flue. Her er det to løp. Fisken går i hovedsak i vestløpet, men på mye vann går fisken også østløpet.
Brekket fiskes av de siste 50 meter og helt ned til brekkkanten. Utfordingen her er at fisk på mer enn 4-5 kg gjerne har til lyst til å gå ned fossen. Prøver den på det, må du bare holde igjen, for det er ingen mulighet til å følge etter

Rien Øst , Båtplassen ved 110m3
Her går ikke fisken veldig langt fra land. Dette stedet har kanskje en 30 meter bra strekk, deretter blir det mer sakte flytende før man kommer ned mot brekket på Naugfossen, hvor fisket igjen tar seg opp.

Mang en fisker har fått føle spenningen her når storlaksen har tatt fem meter fra land og dratt helt ned til Naugfossen. Da håper og ber man at fisken stopper. God flueplass på alle vannstander. Bruk synkesnøre på mer enn 120 m2 ?.tror vi. Speykast er en forutsetning for å fiske her.

Engelskmannshølen
Her står fiskeren ved berget i engelskmannshølen. Ved mye vann (Mer enn 120 m3) fiskes engelskmann best med sluk/mark. Vi har erfart at dersom du klarer å kaste hele klumpen over strømkanten i engelskmann , og la flue sveipe nedover mot brekket...da kan mye skje !

Prøv Engelskmann med flue når vannstanden er under 70m2. Sinnsykt bra på brekket ut av hølen. På Rien fungerer sorte store tuber bra.